Melcisori cu nuca

de laura_n in Prajituri, 24 Iun 2012 | 4442 vizualizari

 

Ador acesti melcisori. Cand eram copil, imi facea bunica mai mereu. Tare mi-e dor de copilarie si de oamenii dragi care au plecat de langa mine :(

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 400 g unt la temperatura camerei
  • 15 linguri de zahar
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 1 cana cu apa
  • bicarbonat stins cu lamaie
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 lg cacao
  • 4 lg zahar brut
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Zaharul se amesteca cu apa, pana se topeste. 

Untul se framanta cu faina, apoi se adauga siropul de zahar, oualel, zaharul vanilat si la sfarsit bicarbonatul stins cu lamaie.

Seframanta bine aluatul dupa care il dam la rece cam jumatate de ora.

Intre timp, macinam nuca, o amestecam cu zaharul brut si cacaoa.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem doua foi mari. Presaram nuca din plin peste ele si apoi le rulam. Taiem felii groase cam de 2 cm si le punem in tava de copt. Coacem la foc potrivit cam 25 min. Sunt deliciosi!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespe cu nuci si merisoare